Köpa drinkvagn till festen – Servera dina drinkar med stil!

Att servera dina gäster dryck från en drinkvagn är både snyggt och praktiskt då du inte behöver gå fram och tillbaka för att ordna med drinkar. De är även smarta inredningsdetaljer då de har hjul och går lätt att flytta på.

Men vad behöver du tänka på vid val av drinkvagn och vilka slags drinkvagnar är bättre än andra? Vi listar allt du behöver veta för att köpa drinkvagn till festen! 

Vad för fördelar finns med en drinkvagn? 

Att köpa en drinkvagn för att använda när du har gäster hemma är ett smart sätt att servera drinkar på. Detta då du sparar många steg genom att blanda och servera dina drinkar på plats utan att behöva gå och hämta dryck. Du kan därför servera dina gäster bekvämt och enkelt.  

En annan fördel med drinkvagnar är att de har hjul och du kan därför lätt transportera dem till den plats du vill servera din drink ifrån. En del kallar drinkvagnar för köksöar på hjul för att det är en snygg inredningsdetalj som kan matchas ihop med din övriga inredning. 

När kan det vara bra med en drinkvagn? 

En drinkvagn fungerar bra för alla slags fester eller tillställningar, vare sig det är en temafest, midsommar eller någon annan högtid som ni ska fira. Om ni exempelvis ska ha fest i trädgården kan ni ställa drinkvagnen ute och låta den fungera som en minibar.

Vilken vagn du bör investera i beror till stor del på din övriga inredning och stil som du har i hemmet. De flesta modeller av drinkvagnar är gjorda av metall eller trä. Du kan välja på ett flertal olika former som fyrkantig eller rund, där en del har handtag och är utrustande med glasskiva.

Populära modeller är de som har detaljer i både guld och silver, de med speglar och drinkvagnar i trä. Vill du inte att man ska se innehållet av drinkvagnen kan du välja en modell med en form där innehållet döljs, exempelvis en jordglob där du lyfter på ett lock för att öppna upp vagnen.  

Tre favoriter av drinkvagnar  

Drinkvagn guldplätterad 

Den som är ute efter en elegant och lyxig drinkvagn är Drinkvagn guldplätterad från Culinary Concepts ett bra val. Denna drinkvagn har tre våningar av glas och är en vagn av guldplätterad järn som blir en perfekt inredningsdetalj i ett stilrent hem. Här kan du servera drinkar till alla dina gäster genom att förvara både virke och glas på vagnen.  

Vagnen går på hjul och väger cirka 30 kilo. Du kan snabbt och enkelt dra vagnen till önskad plats i hemmet där du vill servera dian drinkar. På den understa hyllan har du nog med plats för vin eller champagneflaskor och på de resterande hyllplanen kan du förvara glas, shaker och andra tillbehör.  

SoBuy Drinkvagn 

För den som inte vill ha en lyxig look med gulddetaljer så har SoBuy skapat en drinkvagn i en mer industriell look i svart och brunt trä, perfekt för hem i mer trätoner och skandinavisk inredningsdesign.

Denna vagn är något tyngre på 60 kilo, men har även den 4 hjul som gör att du kan dra den dit du vill att den ska stå. Här kan du servera allt ifrån drinkar, till serveringsbord ifall ditt bord redan är fullt med mat eller dryck.  

Drinkvagnen är gjord av metall och har fyra platser för vinflaskor och tre hyllor för glas, porslin, frukt och mycket mer. Här kan du förvara praktiskt taget allt du behöver till din fest och du har dessutom hängare för vinglas som du kan ta fram när dina gäster behöver påfyllning.   

Drinkvagn med spegel 

En drinkvagn med spegel i runt motiv passar den som vill ha en drinkvagn med vackra detaljer och med en spegelskiva på varje bricka för ett romantiskt och elegant intryck. Med fyra praktiska hjul kan du dra din vagn fram och tillbaka till den plats du vill servera dina drinkar ifrån. 

Vagnen har två handtag som är stabila och smarta att dra i om du vill snurra på din vagn för att få fram rätt virke till drinkarna. Du har tre plan där du kan förvara glas, drinkar och barverktyg för en bättre service. Vagnen är gjord av svartlackad metall och har en höjd på hela 1,5 meter.   

Slutligen 

Att anordna fest eller maskerad tillsammans med en drinkvagn är ett smart sätt att servera dina drinkar till törstiga gäster. Det ser även snyggare ut att ha all din dryck och tillbehör på en och samma plats för den som vill att sin drinkstation ska sticka ut på festen. Välj drinkvagn utefter din övriga inredning och låt den stå framme även efter festen är slut!  

Lämna en kommentar