Många förbereder sig i veckor före jul och nyår

Jul- och nyårsfirande närmar sig med stormsteg och det börjar klia i fingrarna inför alla förberedelser. Även om det kommer innebära flera stressmoment, så njuter många ändå av denna period på året.

Att fixa inför jul och nyår utgör en stor del för många svenskar. Vi gillar att göra våra hem mysiga och med de dekorationer som finns i många butiker före jul är det enklare än någonsin.

Julen är den tid då vi mest vill att allt ska vara perfekt; det ska råda fred och harmoni i hela familjen, man äter tillsammans och har roligt. Julmaten förbereds ofta flera veckor i förväg, på grund av olika inläggningar av sill och kanske göra egen juldryck. Inget får saknas på julbordet – särskilt inte skinkan.

Det kan bli för mycket på en gång och just då kanske man inte har tillräckligt med resurser. Då kanske snabblån utan uc kan vara en lösning. Snabblån har fått namnet på grund av att hela processen kan gå snabbt. Från ansökan till dess att man har pengarna på sitt konto. Var bara säker på att du kan betala vad lånet kommer att kosta dig och att det är värt det.

Hur har man roligt tillsammans?

Det är en fråga som kan vara svår att svara på, då det är väldigt individuellt vad man anser vara roligt och ju fler personer det är i familjen desto svårare blir det att komma på något som passar alla. Å andra sidan så är det även möjligt att dela upp i olika lekgrupper eller rentav satsa på ett klassiskt brädspel eller kortspel.

Något som är populärt under julen är en typ av julklappslek, som går ut på att vinna så många julklappar som möjligt. I potten ligger en hög med julklappar som alla har bidragit till, med en rekommenderad totalsumma. Sen finns det många olika sätt att spela om julklapparna, till exempel :

  • Små tävlingar där man får ta en julklapp varje gång man har vunnit
  • Man väljer ut ett spel där man spelar om julklapparna, som om de är marker i pokerspel.

Sång, dans och glamour till nyårsfesten

Till nyårsfesten söks det ofta efter mat som är mer av den lyxiga varianten. Det handlar oftast om en huvudrätt med kött och något som du kan göra i förväg, till exempel någon form av potatis i ugnen. Det läggs också mer jobb på dukningen och dekorationer samt festkläderna man väljer till festen. Det är inte ovanligt att det syns mycket av glitter och glamour.

Nyårsfester förknippas ofta med pompa och ståt. God lyxig mat och dryck med goda vänner. Festen ska avslutas med en smäll och löften inför det kommande året. Som att man symboliserar ett avslut på det gångna året och firar in med ny energi till det nya årets utmaningar.

Lämna en kommentar