Roliga spel för parmiddagen!

Vid parmiddagar kan det vara roligt att tillsätta en aktivitet som gör att ni lär känna varandra bättre både som par, men även era vänner som ni har bjudit över på middag. Då kan några roliga spel lätta upp stämningen och fortsätta kvällen även efter middagen.

Här nedan tänkte vi kika lite närmare på en del roliga spel som passar perfekt under parmiddagen! 

1. Kul att du frågar 

Kul att du frågar är ett mycket roligt spel som även är enkelt att lära sig. Spelet innehåller 400 kort med olika frågor. Här väljer du din motståndares frågor och se till att välja de som du vet att personen i fråga inte riktigt har svaret på.

På så sätt ökar du din chans att slå ut personen och vinsten är ett steg närmre din! Detta kan spelas av två spelare och uppåt. 

2. Idiotkunskap 

Idiotkunskap är ett mycket roligt spel som kan roa er med i timmar. Här får du 400 kort med roliga och bisarra frågor, frågor om allt som du inte fick lära dig i skolan.

Här får ni svara på frågor som “varför har inte Mona Lisa några ögonbryn” och andra frågor som definitivt får er att brista ut i skratt. Detta är en riktig stämningshöjare som kommer få er att diskutera i timmar. Idiotkunskap kan spelas av två spelare och uppåt. 

3. Den som skrattar förlorar 

Den som skrattar förlorar är ett spel som livar upp varje middag! Spelet går ut på att du inte får skratta, om du skrattar förlorar du. Medan ni håller er från skratt kommer ni turas om att läsa upp roliga ordvitsar som är skrivna på korten.  

Här får ni även med en tärning med olika symboler som påverkar spelets gång. Det blir antingen svårare eller enklare för både dig och din motståndare. Detta spel kan spelas av 2-5 personer.  

4. På 5 sekunder 

På 5 sekunder är ett sällskapspel som kan göra dig lite svettig men som samtidigt får dig att skratta. Här får du 376 kort med olika ämnen.

Beroende på vad som står på korten ska du sedan räkna upp 3 saker. Det kan vara ämnen som “3 saker du har runt halsen” eller “husdjur”. Du har alltså sedan 5 sekunder på dig att räkna upp 3 saker. Detta kan spelas av 3-6 personer.  

5. Ska vi slå vad 2 

Ska vi slå vad 2 är ett perfekt spel för parmiddagen men även för resan. Här får du många kort med olika utmaningar och uppgifter.

Samtidigt som du utför dessa utmaningar ska alla medspelare slå vad om du kommer klara det eller inte. Detta är ett mycket roligt spel och definitivt en rejäl stämningshöjare som sätter fart på middagen.  

6. Det borde man ju veta 

Det borde man ju veta är ett  kunskapsspel perfekt att spela under parmiddagen eller med familj och vänner. I detta spel ska du svara ja eller nej på olika frågor, där en del frågor kan vara lite knepiga.  

Här är det ett stort plus att vara allmänbildad, då du kan få frågor gällande en hel del olika kategorier. För att vinna behöver du svara rätt på så många frågor som möjligt.

Om du svarar fel får du ett minuspoäng. Här får du 400 olika kort, se till att vinna över dina motståndare! 

Lämna en kommentar