Smycka kläder och väskor med tygmärken! 

Har du ett favoritplagg eller väska som du vill göra mer personlig? Med tygmärken kan du dekorera dina kläder, accessoarer eller lappa hål. Det finns en mängd tygmärken på marknaden att välja mellan med allt ifrån seriefigurer till blommor och djur. Vi listar några favoriter av tygmärken för kläder och väskor och hur du fäster dem på dina plagg! 

Vad är tygmärken? 

Ett tygmärke är en slags tyglapp som antingen har ett motiv som är tryckt eller broderat som du kan sy eller stryka fast på klädesplagg, accessoarer eller väskor. Tygmärken används ofta på olika slags uniformer, scoutmärken eller skoluniformer. Förutom att synas på officiella uniformer ses tygmärken även som små souvenirer som gör dina kläder mer personliga. 

Tygmärken burkar vara broderade motiv på ett stycke tyg där baksidan av tyget är försett med en limbeläggning. Detta kallas även för stryka-på-baksida och genom att stryka märket med hög värme på klädesplagget smälter det maskinbroderade märket fast. 

Hur fäster man sitt tygmärke? 

När du ska fästa ditt tygmärke är det en god idé att välja material där tygmärket har lätt för att fästas på. Detta brukar i regel vara bomull eller bomullsblandningar. Nylon eller impregnerade textilier kan vara svårare att fästa märket på, här kan det därför istället vara bättre att fästa det med hjälp av textillim. 

När du ska fästa tygmärket med hjälp av ett strykjärn börjar du med att värma upp järnet. Lägg sedan tygmärkets värmebaksida mot ditt plagg eller accessoar där du ser att tyget är slätt och där det inte finns några sömmar. Lägg sedan ett bakplåtspapper över rätsidan av märket för att ge ett skyddande lager när du stryker. Stryk på märket i cirka 15-20 sekunder och låt det sedan svalna. 

Tre favoriter av tygmärken för kläder och väskor 

Tygmärke Skål 

För den som har en förkärlek till öl kan ett öltygmärke format som två skummande ölglas vara en perfekt detalj på din jacka, väska eller mössa. Detta tygmärke passar alla som uppskattar en kall öl och vill göra sina kläder mer personliga. Tygmärket har ett mått på 7×6 centimeter och går att fästa på dina kläder genom att stryka fast det.   

Själva märket är gjort av polyester och ölglasen är snyggt broderade med vita handtag och vitt skum ovanpå glasen. Bär detta tygmärke nästa gång du tar en öl ute på krogen och vem vet, kanske blir du bjuden på en?  

Finns att köpa här:

Kiss me tygmärke 

För den som är ute efter tuffa och roliga tygmärken som du kan fästa på jackan eller skjortan kan Kiss me tygmärke vara ett gott val. I detta paket får du tre olika broderade tygmärken med coola motiv och texter.

Det ena tygmärket består av en mun med texten Kiss me, den andra är ett paket pommes frites med texten Fries before guys och det tredje är ett par hjärtformade solglasögon. 

Tygmärkena är tillverkade i polyester och kan lätt strykas på dina plagg för att göra dem mer personliga och som tuffa detaljer på dina favoritplagg.  

Finns att köpa här:

Tygmärke Håll ut! 

Någonting av det roligaste med tygmärken är de motiv eller broderier med texter eller slogans som det går att skratta åt. Med tygmärket Håll ut! kan alla som ser dig få sig ett gott skratt när de läser textraden Håll ut! De första fem dagarna efter helgen är jobbigast.

Denna roliga textrad är en pik till arbetsveckan och att helgen egentligen är det enda som man bör se fram emot.  

Detta tygmärke går att fästa på exempelvis en jacka eller väska för att det ska vara så synligt som möjligt för andra. Tygmärket är broderat med svart bakgrund och vit text och går att fästa på de flesta textilier. 

Finns att köpa här:

Lämna en kommentar