Snapsvisor after work

Snapsvisor och fest hör sommaren till. Sitta utomhus och sjunga, ja varför inte efter jobbet en fredag? Att anordna en midsommar inspirerad after work fest utomhus är garanterat uppskattat. Hitta en plats i solen och duka upp med sill, potatis, snaps och allt vad man har på midsommarbordet. Smakar inte snapsen så gott så är det i alla fall alltid kul att sjunga. Man kan skapa egna sånghäften till kollegorna och om man är kreativ kanske man kan få in några skämt kring arbetet. Det är roligt att krydda festen med medryckande snapsvisor.

Men vad ska man hälla upp snapsen i för att slippa släpa med sig en massa glas?

Pappmuggar i alla färger och former

Det enklaste är att ta med sig engångsmuggar. Detta är ett perfekt tillfälle att beställa hem pappersmuggar med tryck av företagets namn och logga. Det är aldrig fel att ha ett gäng pappersmuggar på kontoret, dessa kan användas vid alla tillfällen. På Brand New Profile kan man hitta pappersmuggar i alla färger och former, där man kan få sitt företags logga och namn tryckt på muggarna. Brand New Profile är ett B2B-företag som säljer profilprodukter med tryck till andra företag eller organisationer. B2B står för “Business to Business”, vilket alltså innebär att ett företag säljer produkter eller tjänster främst till andra företag.

Just pappersmuggar är en mycket populär profilprodukt som har många användningsområden. Man kan alltid ha ett antal pappersmuggar på kontoret som kan användas till allt från event till after work. Eller kanske ni har ett möte med era partners eller gäster, som då inte har sin egen designerade mugg i köksskåpet. Det är svårt att komma på en bransch som inte har nytta av dessa profilprodukter. Om ens företag är inom restaurangbranschen kan man även beställa muggar som är perfekta för take-away med restaurangens logga på. Man får då lite “gratis” marknadsföring när ens kunder går runt på stan med muggen i handen. Brand New Profile erbjuder pappersmuggar i olika typer av storlekar samt även som enkelvägg eller dubbelvägg.  

Kända svenska snapsvisor

Oavsett om du är sugen på att ändra lite på de klassiska snapsvisorna till midsommarfesten, eller behålla dem som de är, så är det bra att ha något att utgå ifrån.

Här är fyra kända snapsvisor som de flesta svenskar känner till:

1. Finsk snapsvisa

Korta versionen:

”NU!”

Långa versionen:

”Int’ nu, men NU!”

2. Kors i allsin dar

”Kors i allsin dar,

har jag brännvin kvar?

Är jag närsynt eller snål? SKÅL!”

3. Helan går

”Helan går,

sjung hopp faderi faderallan lej,

helan går,

sjung hopp faderallan lej

Och den som inte helan tar

han inte heller halvan får

Helan gåååååååår

sjung hopp faderallan lej.

4. Hej allesammans!

”Hej allesammans! Är ni redo? För nu börjar kalaset!

Hej allesammans! Är det säkert att ni fått nåt i glaset?

En liten sup och lite mat, det är precis såsom vi vill ha’t.

Höj allesammans högra armen och sedan tömmer vi glaset!”

Då är det bara att hälla upp snapsen i pappersmuggen och köra igång!

Lämna en kommentar