Bästa DJ-spelaren för festen – pump it up!

1. Pioneer XDJ-XZ2. Numark NV23. Reloop Mixon 4
Pioneer XDJ-XZNumark NV2Reloop Mixon 4

Letar du efter den bästa DJ-spelaren för festen? Vi är många som saknar pulsande klubbmusik och svettiga nätter av dans. Om du vill ge riktig klubbkänsla till din nästa fest finns det inget som att ha en egen DJ på festen. Kanske vill du själv vara den som står för musiken?

Oavsett om du DJ:at länge eller är en nybörjare som funderar på att skaffa egen utrustning, har du kommit rätt! DJ-spelare och DJ-kontrollers är perfekta för att transformera festlokalen till en klubb. Här ger vi dig våra toppval på tre av de bästa DJ-spelarna på marknaden. Läs vidare för att få våra rekommendationer och läsa svar på vanliga frågor kring DJ-spelare.

Topp 3 DJ-spelare för festen bäst i test 2021

1. Pioneer XDJ-XZ – Toppvinnaren!

 • USB DJ-spelare
 • Flexibla media-stöd
 • 4 kanaler
 • Allt i ett

Pioneer XDJ-XZ tar “allt i ett”-enheter till en ny nivå och kan användas även utan dator. Denna modell passar dig som vill ha det bästa av det bästa och letar efter en professionell DJ-kontroller av riktig toppkvalitet. Här har du en komplett setup med flexibla media-stöd.

Layouten är tagen från Pioneers klubb-standardutrustning. Att spela på XDJ-XZ har samma känsla som att spela på en CDJ-2000NXS2 eller DJM-900NXS2. Modellen ger en klubbstandard till dina mobila gig och fester – utan att du behöver betala priset som en av klubbmodellerna kommer med.  

Du kan koppla in din laptop och använda recordbox dj eller Link Export mode. Dessutom kan du spela rekordbox-analyserade spår från USB via kanal 1 och 2. Förutom detta kommer spelaren också med 2 extra kanaler som tillåter dig att mixa audion från externa ljudkällor.

2. Numark NV2 – Prisvärd med inbyggda färgdisplayer!

 • Inbyggda färgdisplayer
 • 4,3 tums skärmar
 • 4 kanaler
 • 5 tums tryckkänsliga jog-hjul

Numark NV2 är en DJ-spelare som kommer utrustad med inbyggda färgdisplayer som visar dig all information du behöver. 4,3 tums skärmarna minimerar sneglandet på din laptopskärm. Istället kan du se biblioteksnavigering, detaljerad vågform och mer i skärmarna.

DJ-kontrollern har innovativa tryckkänsliga reglage för “on-the-fly” effekter och 16st anslagskänsliga och bakgrundsbelysta pads. Varje pad har färgkodad RGB-belysning som ger dig klar återkoppling i mörkret. 5 tums jog-hjul ger snabba gensvar och intuitiv kontroll över ljudspåren. Denna DJ-spelare hamnar på en stark andraplats på grund av dess funktioner och goda pris!

3. Reloop Mixon 4 – Spotify-kompatibel och med innovativa möjligheter!

 • Serato DJ
 • Spotify-kompatibel
 • 4 kanaler
 • 16 beröringskänsliga plattor

Med Mixon 4 från Reloop finns det många innovativa möjligheter för dig som DJ. Serato DJ tillåter dig att utforska flera mixningsverktyg och de nyaste expansionspaketen. Du får också tillgång till mer än 30 miljoner låtar i streamingtjänsten Spotify.

Mixon 4 är utrustad med 16 RGB beröringskänsliga plattor för att utlösa olika lägen med hög precision. Knapparna ger dig omedelbar feedback om de aktiva lägena. Möjliga lägen inkluderar Sampler, Loop Roll, Hot Cue, Cue & Slicer Loop och Slicer Flip. I Sampler-läget kan du kontrollera volymen beroende på hur hårt du trycker plattorna.

3 vanliga frågor om DJ-spelare:

Vad är skillnaden mellan en DJ-kontroller och en DJ-spelare?

En DJ-kontroller är en fysisk styrenhet som du kan använda ett DJ-program på. En DJ-kontroller har DJ-spelare, mixer och reglage i en och samma enhet. Alternativet är att ha en DJ-mixer kopplad till separata DJ-spelare. I klubbstandard är det generellt sett separata spelare och en mixer som gäller.

Vilka typer av DJ-spelare finns det?

Om du har en DJ-mixer och vill köpa spelare, finns det ett par olika val. Standarden är att koppla två CD-spelare till mixern. Det finns också vinylspelare för att spela vinylskivor. Kom dock ihåg att detta inte handlar om vilken gammal vinylspelare som helst. Nej, här talar vi om just DJ-vinylspelare som drivs av en magnet under plattan. Den senaste utrustningen har dock varken CD-spelare eller vinylskivor, utan något som istället kallas en mediaspelare. Detta är inte förvånande då CD och vinyl används mer och mer sällan.

Behöver jag DJ-hörlurar eller kan jag använda standardhörlurar?

Bra hörlurar är ett måste och något att investera i. Hörlurar används av DJ:s för att lyssna på nästa låt innan den introduceras. Med hörlurarna kan du höra båda spelarna och mixa.

DJ-hörlurar har alla “stor hörlurskontakt”, vilket du kommer behöva. Dessutom är kabeln ofta tåligare och längre än kabeln på standardhörlurar. DJ-hörlurar kommer i flera olika prisnivåer. De dyrare är ofta skönare och slittåligare. Ett par populära märken för bra DJ-hörlurar är Sennheiser, Technics, Pioneer, AKG och Audio-Technica.

Eftersom trådlösa hörlurar har ljudfördröjning är de inte att rekommendera.

Hur vi valde ut vilka produkter vi skulle inkludera

När vi valde produkter för vår topplista prioriterade vi kvalitet och popularitet. Nöjda kunder är naturligtvis ett av de bästa sätten att bedöma hur prisvärda produkterna är och hur väl de lever upp till förväntningar.

Vi höll oss också till ledande märken inom området som har hög standard för kvaliteten på sina produkter. Något som talar för de tre modellerna vi valde är att de också uppskattats i andra bäst-i-test. Alla tre modeller har också hela 4 kanaler, för att ge stor flexibilitet och många möjligheter för dig som DJ.

Källor och referenser:

https://test-vergleiche.com/sv/dj-controller-test/

https://www.prisjakt.nu/hitta-din-inre-dj–ecYH_NtxEAACMAG9Ye

https://www.studieframjandet.se/musikakuten/ditt-instrument/dj/utrustning/

Vi har jämfört DJ kotroller avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Lämna en kommentar