Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

6 nödvändiga saker till din midsommarfest – Sakerna du inte får missa till ditt midsommarfirande!

Midsommar är en av våra mest älskade högtider och traditioner i Sverige. Familj och vänner samlas för att fira in sommaren genom dans, sång och snaps. Oavsett om vädret bjuder till sol eller inte så behöver du införskaffa en hel del saker för ett lyckat och oförglömligt midsommarfirande. Vilka prylar behöver du när du bjuder in till midsommarfest och hur kan du med dessa höja stämningen för firandet?  

Vi har tagit fram våra val av de 6 mest nödvändiga sakerna till midsommarfesten! 

Midsommarfest - Tallrikar Flagga och Blomster

1. Dekorationer till uppdukning  

Uppdukning till midsommarlunchen är A och O när det kommer till midsommarfirandet. Många kan nog hålla med om att det finns få tillfällen då den svenska flaggan tillsammans med passande sommartillbehör är en så pass självklar och viktig del på matbordet. Att duka upp ett långbord fyllt med blågula servetter och dekorera med flaggirlanger ger ett festligt intryck. Toppa gärna detta med en svensk flaggstång i miniatyr för full midsommarstämning.  

Här kan du verkligen mixa och blanda allt ifrån vita bordsdukar till blågula ballonger. Smycka gärna även långbordet med blomgirlanger för en somrig och romantisk touch. Ska du ha midsommarfirandet ute i trädgården kan du med fördel duka upp ditt bord med plastbestickpappersmuggar med sommarmotiv och tallrikar i midsommarmotiv så du slipper stå med en hel drös med disk om ni blir många som deltar på festen.  

Midsommarfest - Midsommarstången

2. Midsommarstången

För den som firar midsommar ute på landet kan självklart den riktiga midsommarstången vara höjdpunkten av hela firandet. Att tillsammans resa stången för att sedan dansa kring den är ett ypperligt tillfälle att umgås och fira in sommaren på. 

För de som inte har tillgång till en riktig midsommarstång eller väljer att fira midsommar inne i stan, kan en midsommarstång i miniatyr räcka gott och väl! Välj mellan olika storlekar och sommarstångsmotiv och ställ ut på passande platser i ditt hem. Ska du ha din fest utomhus kan du köpa ett par små stänger och placera ut på ditt matbord som utsmyckning i trädgården.  

midsommarfest - häfte

3. Sånghäfte för snapsvisor  

Snapsen eller nubben som det också kallas i folkmun är nästan en obligatorisk del av midsommarfirandet oavsett var i landet du bor. Att dricka den starka drycken tillsammans med familj och goda vänner ger gemenskap och höjer stämningen under dagen.  

Men för att du ska få ut det mesta av din fest och din snaps behöver du självklart också ett sånghäfte! Med sånghäften kan ni välja mellan olika passande visor till midsommarafton och med olika midsommarsnapsvisor kan ni skåla in midsommar på ett traditionellt och skojigt vis! 

Här har vi sammanställt förra årets mest populära midsommarsnapsvisor.

Midsommarfest - ölspelet

4. Midsommarsspel för utomhusfirande  

Varma sommarkvällar är starkt förknippade med spel och aktiviteter utomhus. Detta är inget undantag för midsommarafton. Samla ihop ett gäng från din midsommarfest och dela in er i lag för spel och lek i trädgården.  

Exempelvis kan en omgång av kubb i din trädgård vara ett alldeles perfekt alternativ att spendera midsommarkvällen på. Detta kommer garanterat väcka tävlingsinstinkten hos de flesta på festen och även generera i en hel del skratt.  

För den som vill ta del av andra lekar och sällskapsspel till midsommar kan en omgång av Ölspelet vara ett roligt inslag till dagen. Ölutmaningen går ut på att du måste dricka en klunk av din öl varje gång du svarar fel på en fråga.  

Mellan frågorna kan du också uppmanas att utföra ett trick, dra ett skämt eller få en passande dryckesplikt. Låt spelen börja! 

Midsommarfest - Servetter med Snapsvisor

5. Kläder för väder! 

Visst är strålande solsken någonting som vi alla hoppas på när vi bjuder in till midsommarfest, speciellt om firandet är tänkt att ske utomhus. Men vädret är tyvärr väldigt oförutsägbart. Vi kan därför inte lita på att vädret ska vara på vår sida under midsommarafton. Men misströsta inte, visst kan ditt midsommarfirande ändå ske utomhus och bli otroligt lyckat om du är rätt klädd för vädret!  

Om det börjar regna mitt i firandet kan du och dina gäster snabbt slänga på er en transparent regnponcho som skyddar era kläder. Med ett regnskydd som är transparent kan dina gäster fortfarande se vad du har på dig under regnskyddet. Ska ni även plaska runt i gräs kan ett par regnponchor för skor också vara ett strålande och smart sätt att skydda dig från regn. 

Midsommarfest -  Hår Blomsterkrans med Små Blommor6. Glöm inte blomkransen!

Vad vore midsommar utan den traditionella blomkransen? Att pryda huvudet med en krans under midsommarfirandet ger ett somrigt och romantiskt intryck som dessutom gör sig otroligt bra på bild. För den som kan och har tillgång att göra en blomkrans med hjälp av riktiga blommor är det ofta att föredra till den stora dagen.     

Om du istället firar midsommar i stan eller om du föredrar en blomkrans i plast finns det dock en hel del olika varianter du kan välja mellan. Du kan exempelvis köpa en rejäl blomkrans i plast som liknar en riktig. För de som inte vill gå hela vägen kan ett hårband utsmyckat som blomkrans vara en fin liten detalj under firandet.  

Hur du än väljer att fira midsommar i år kan du med dessa prylar höja stämningen för ett garanterat lyckat midsommarfirande! 

Lämna en kommentar