Bästa utomhusspelen – Låt bäste man vinna i sommar! 

Under varma sommardagar och semestertider kan det vara en perfekt idé att samla familj och vänner för en spelkväll utomhus. Kombinera en grillkväll med aktikviteter för hela familjen och spela de bästa utomhusspelen. Vi har listat våra favoriter! 

Utomhusspel i trädgården 

Under semestertider är det inte alla som åker iväg, utan väljer att spendera sina lediga dagar hemma i trädgården med familj och vänner. Om du exempelvis vill kombinera en grillkväll med lite roliga lekar och aktiviteter är utomhusspel ett perfekt alternativ.

Här kan alla som vill delta enskilt eller i lag där ni både rör på er och behöver tänka till för att vinna spelomgången. Det finns en hel mängd olika utomhusspel som passar hela familjen där några är mer utmanande än andra. Vi har listat våra favoriter av utomhusspel så ni hittar någonting för alla! 

Steggolf i trä 

Steggolf är ett spännande och roligt spel för både stora och små som består av en ställning med tre ribbor och sex kulpar, varav tre är röda och tre vita.

På dessa sitter två kulor ihop med ett snöre och när du kastar så ska du försöka pricka målet så att bollarna hänger kvar på stegen. Beroende på vilket steg du lyckas träffa får du olika sorters poäng för kastet, där målet är att få så höga poäng som det går.  

Steggolf är ett perfekt utomhusspel att ha i trädgården under varma sommarkvällar där ni kan kombinera grillning med lek utomhus!   

Kubb 

Det klassiska trädgårdsspelet kubb spelas bästa med både familj och vänner under dagar med bra väder. Här delar man upp sig i två lag för att kasta över kastpinnar tills dess att alla ligger nere. Sedan gäller det för ert lag att få ned kungkubben för att vinna omgången.  

Här behöver du vara så pricksäker som möjligt och det roliga med en omgång kubb är att det är otroligt spännande och tar fram tävlingsmänniskan i de som spelar.

I paketet får du tio kubbar, en kungkubb och fyra hörnpinnar. Se dock till att inte få ned kungkubben innan alla andra kubbar är nere, för då förlorar ni!  

Cornhole 

Det otroligt populära utomhusspelet cornhole är en stor sommarfavorit som passar perfekt att spela i trädgården. Spelet går ut på att du kastar ärtpåsar i hålet på motståndarens bräde. Du får även poäng om påsen förblir liggandes på brädet.  

I detta spel får du två stycken spelskivor i färgerna röd och blå som gäller för de olika lagen som deltar. Du får även åtta stycken påsar som ni turas om att kasta på era bräden.

Ni kan själva välja avstånd för vart era bräden ska ligga, men försök ha lite längre avstånd för att göra spelet till en ordentlig utmaning! 

Priser saknas för tillfället

Badmadrass beer ping pong 

Om du har pool i din trädgård kan det vara ett otroligt nytt och roligt sätt att spela beer pong med badmadrass till!

Här kan du med fördel kombinera poolhäng med spel och aktiviteter för de äldre genom att försöka få in en pingisboll i motståndarens ölfyllda glas som då får dricka upp den dryck som finns däri.  

Vad som skiljer badmadrass beer pong mot vanlig beer pong är att du får med en uppblåsbar luftmadrass med 20 hål för ölglas så ni kan ställa glasen i madrassen och fyra hål för flaskor. Sedan fyller ni glasen med öl och försöker få i pingisbollen i moståndarens glas. Må bäste man vinna! 

Lämna en kommentar