Studentsånger inklusive studentsången


 

Då var det snart dags att ta studenten igen! Att ta studenten är helt klart något som ska firas stort. Det är inte bara en fantastisk prestation utan är också ett stort steg ut i det verkliga livet och den kommande karriären. Studenten kan firas på mängder av olika sätt. Det viktigaste av allt är att man omger sig av vänner, familj och bekanta som man kan dela dagen och glädjen med.

Att planera själva studentfirandet kan vara tidskrävande och lite klurigt om man inte riktigt vet vad som ska inkluderas och hur man ska planera upp dagen. Ofta är det både personligt firande med familj och vänner, flakåk och även klass- eller skolevent som ska styras upp.

Som många andra firanden handlar dagen såklart mycket om minnen, prestationer och utmärkelser. Men det är viktigt att man inte glömmer att även inkludera saker som förhöjer stämningen bland sällskapet och som gör dagen ännu mer levande. Att skåla med studentsånger eller visor är något som är en stor tradition i detta sammanhang och som kan varieras på flera olika sätt. Spana in våra bästa tips på studentsånger här som inspiration för den stora dagen.

 

 

 

Veckans snapsvisa v 14
Påskasnapsen

Mel: Jungfru, jungfru, jungfru, jungfru skär

Påska-snapsen kommit på vårt bord,
töm nu lilla supen, käpprätt ner i strupen.

Helan för de stora, halvan för de små,
skynda på, skynda på, nu skall alkoholet gå.

(svälj först och sjung sedan):.

 För ha, ha, ha, det gick ju jättebra
den påskasnapsen gjorde gott
och satt ju där den ska.

För ha, ha, ha, det gick ju jättebra 
den påskasnapsen gjorde gott 
och satt ju där den ska.

SKÅL!

 Snapsvisevideos